Behandelmethodes

Praktijk Taman werkt met verschillende behandelmethodes en therapieën. Zo werken wij met osteopathie (waarbij er gekeken wordt naar de werking van de organen), dry needling (techniek die de spieren helpt ontspannen), manuele therapie (voor de gewrichten en de rug), cranio sacraal therapie (kijkt naar het hoofd, de schedel en het zenuwstelsel), PNE (een nieuwe benadering voor chronische peesontstekingen  /-aandoeningen die slecht herstellen en niet reageren op injecties) en visueel-vestibulair onderzoek en therapie (waarbij de werking van de ogen wordt onderzocht in relatie tot hoofdpijn en migraine, maar ook in relatie tot motoriek en leer- en concentratiestoornissen bij kinderen).

Wilt u meer weten en/of een afspraak maken?

Neem dan vrijblijvend contact op.
Vrijblijvend contact opnemen

Manuele therapie

Als u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij heeft, kan manuele therapie uitkomst bieden. Manuele therapie richt zich enerzijds op het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds op het verbeteren van de houding en bewegingen.

Osteopathie

Osteopathie is een manuele methode die gebaseerd is op principes uit de anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie. Behandeling is gericht op de vliezen in het lichaam, organen en de relaties daarvan met rug, bekken, benen etc.

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode om spierpijn te verhelpen. Door middel van deze techniek worden zogenoemde triggerpoints in pijnlijke spieren licht aangeprikt waardoor ze snel en langdurig ontspannen. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier die de pijn veroorzaakt. Een bekend misverstand is dat dry needling een soort acupunctuur zou zijn, dat is niet zo.

Triggerpoints kunnen onder andere ontstaan door een verkeerde beweging of een ongeval/sportletsel, een langdurig verkeerde houding, langdurige afwezigheid van beweging door bijvoorbeeld gips en door psychologische factoren, zoals stress en depressie.

Ben Taman is dry needling-specialist en heeft zeven jaar lang lesgegeven op een opleiding dry needling in Domburg (Uplands Physio Canada)

Cranio sacraal therapie

Het uitgangspunt van cranio sacraal therapie is dat het lichaam het vermogen heeft om zichzelf te herstellen. Soms lukt dat herstellen niet meer. Dat kan komen door een ongeluk of operatie, ziekte, stress of emotionele gebeurtenis zoals het verlies van een dierbare. Binnen de cranio sacraal therapie wordt gericht behandeld op de schedel en de wervelkolom en mogelijke stoornissen en spanningen binnen dit systeem.

PNE

Als u langdurig last heeft van een pees-, spier- of gewrichtsblessure, dan kunt u bij Fysiolutions terecht voor een PNE-behandeling, dat staat voor Percutane Needle Electrolyse. Dat is een innovatieve behandelmethode voor chronische peesblessures en weefselherstel.

Klachten als hielspoor, een chronische tennisarm, kniepees- en achillesklachten maar ook langdurige schouderklachten kunnen, na de juiste diagnose, veelal behandeld worden met PNE. Zeker als eerdere injecties niet hebben geholpen.

Visueel-vestibulair onderzoek en therapie

Heeft u last van wazig zien, dubbelzien, vermoeide ogen, een evenwichtsstoornis, duizeligheid, ‘schele’ hoofdpijn of migraine? Eventueel in combinatie met nekklachten en/of andere klachten in het lichaam? Dan kan het zijn dat uw visueel-vestibulaire systeem ontregeld is geraakt. Met visueel-vestibulaire therapie wordt de foutieve verwerking van beelden in de hersenen hersteld. Dit kan onder andere door middel van bijzonder geslepen brillenglazen die aan de hand van een door Fysiolutions opgesteld recept door uw eigen opticien gemaakt kunnen worden.

Wilt u meer weten en/of een afspraak maken?

Neem dan vrijblijvend contact op.