Behandelplan

Omdat bij Praktijk Taman het lichaam als geheel wordt benaderd, steken wij veel tijd in het opstellen van een behandelplan. We starten met een uitgebreide anamnese: een interview waarbij we alle klachten inventariseren. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek en stellen we een behandelplan op. Dit behandelplan en de bijbehorende mogelijkheden en onmogelijkheden bespreken we met u. We proberen altijd al tijdens de eerste sessie met de behandeling te starten.

Uw verhaal

Uw levensverhaal is de basis voor een goede diagnostiek en het opstellen van een passend behandelplan. Daarom vragen we u naar de vroegste periode uit uw leven. Bijvoorbeeld: Hoe kroop u vroeger? Bent u weleens van de trap of commode gevallen? Huilde u veel als baby? Was u er vlot bij met lopen of juist niet? Hoe was uw schooltijd? Had u moeite met lezen? Had u al op jonge leeftijd een bril nodig? Ook later opgelopen letsel, periodes van stress, verdriet en rouw, operaties en klachten aan het bewegingsapparaat en maag en darmen worden besproken.

Wetenschappelijk onderbouwd

De werkmethodes van Praktijk Taman zijn gebaseerd op kennis van anatomie, fysiologie, neurofysiologie (de aansturing van controlesystemen in ons lichaam), pathologie en pijnpatronen door het hele lichaam (denk bijvoorbeeld aan pijn in de arm bij mensen met hartproblematiek). Alle theorie is geënt op wetenschappelijke kennis die wij hebben opgedaan over onze hersenen, zenuwenbanen, spieren en bloedvaten van hoofd en hals. Waar veel (para)medici specifieke kennis over één vakgebied hebben ontwikkeld, proberen wij binnen Praktijk Taman verschillende expertises en vakgebieden met elkaar te verbinden. Praktijk Taman vertaalt voor u wat er in uw lichaam gebeurt.

Wilt u meer weten en/of een afspraak maken?

Neem dan vrijblijvend contact op.
Vrijblijvend contact opnemen