Praktijkvoorbeelden

Case I: Concentratieproblemen

Een tijdje geleden kwam Lisa (17) in de praktijk. Ze zat achterop bij een vriendin op de scooter en had geen helm op toen ze werd geschept door een auto. Ze kwam met haar hoofd op de bumper van de auto terecht en liep twee gebroken nekwervels, een zenuwbeschadiging en een klaplong op. Ze revalideerde in het ziekenhuis maar bleef kampen met heel veel hoofdpijn en pijn in haar rug. Lisa kon op school niet meer meekomen omdat ze te veel hoofdpijn had en nergens energie voor had. Ze raakte steeds meer in een isolement. Geen enkele therapie of behandeling leek te werken.

Ben Taman inventariseerde geduldig haar klachten en onderzocht zorgvuldig haar hele lichaam. Ook deed hij vanuit het concept van Praktijk Taman een oogmeting. Dankzij dry needling die op de juiste plekken in de wervelkolom werd toegepast verminderde de pijn in haar spastische arm, veroorzaakt door een zenuwbeschadiging. Uit het visuele onderzoek bleek dat haar ogen veel te hard moesten werken om de aanwezige onrust en instabiliteit van de ogen onder controle te houden. Kijken op haar mobiel of tablet zorgden voor extreme overbelasting. Dankzij een speciale bril is ze nu hoofdpijnvrij en kan ze weer gewoon naar school.

Case II: Pijnlijk been

Ron is een fervent golfer. Vanwege een pijnlijk been kon hij zijn hobby een tijdlang niet uitvoeren. De klachten ontstonden door spanning en pijn in zijn been, veroorzaakt door een hersenbloeding die hij enkele jaren eerder had gehad. Dankzij dry needling in zijn been verminderde de spanning en pijn dusdanig dat hij weer een balletje kon slaan.

Als gevolg van de eerdere hersenbloeding blijven de klachten wel geleidelijk terugkeren, maar om de paar maanden enkele behandelingen bij Praktijk Taman zorgen ervoor dat hij zijn favoriete sport kan blijven uitoefenen.

Case III: Verstoorde samenhang

Soms komen er ook mensen met dyslexie naar Praktijk Taman. Er zijn mensen met aangeboren dyslexie, maar in een groot aantal van de gevallen wordt er náást dyslexie ook een oogafwijking geconstateerd. Bij 1/3e daarvan is er zelfs niet eens sprake van dyslexie, maar zijn de problemen met lezen en schrijven het gevolg van enkel en alleen een oogafwijking.

De functie van je ogen wordt bepaald door de samenhang tussen de ogen, de hoge nek en het evenwichtsorgaan. Een verstoorde samenhang kan tot klachten leiden. Ben Taman heeft een methode ontwikkeld om de functie van de ogen te beoordelen en waar nodig te corrigeren, zodat de disbalans tussen de nek, de ogen en het evenwichtsorgaan verbetert en klachten als migraine en hoofdpijn, maar ook concentratiestoornissen of vermeende dyslexie verholpen of verbeterd kunnen worden.

Case IV: Oude hamstringblessure

Een aantal maanden geleden kwam een bezorgde moeder met haar zestienjarige dochter naar Praktijk Taman. Moeder vond dat haar dochter de laatste tijd zo raar liep en inderdaad, ze bewoog nogal vreemd met haar benen. Tijdens de uitgebreide anamnese bleek dat ze jaren terug een hamstringblessure had opgelopen tijdens een sportwedstrijd. Daarvoor was ze behandeld en ‘genezen’ verklaard.

Bij het onderzoeken van die hamstringspier viel het Ben Taman op dat er strengvorming (knopen) in de spier was opgetreden, wat de spierfunctie verstoorde. Omdat het meisje niet meer kon rekenen op haar rechterbeen ontzag ze die automatisch door haar lichaamsgewicht naar links te gooien. Doordat het zo’n sportieve en sterke meid was, lukte haar dat wonderwel. Maar wel met dat rare loopje.

Ben Taman heeft met een paar gerichte dry needling-behandelingen de beperkte en verstoorde functie van de hamstringspier hersteld. Ze loopt nu weer als een kievit. Zo zie je maar weer: dry needling is een goede techniek, maar kennis en inzicht over waarvoor en op welke plek je het gebruikt is het belangrijkste.

Wilt u meer weten en/of een afspraak maken?

Neem dan vrijblijvend contact op.
Vrijblijvend contact opnemen